Ketting InkortenWij leveren bij alle hangers standaard een lange 76 cm ketting. Deze is van gelakt metaal of RVS staal. De ketting wordt los meegeleverd, vaak inclusief een kettingring.

De ketting is van het bolletjes type en heeft geen sluiting. Het is de bedoeling de ketting eenmalig vast te maken en over het hoofd aan en af te doen. Voor gebruik kan de ketting eventueel ingekort worden.

Hier kun je deze handleiding als PDF bestand downloaden.


Op maat knippen (1)
Kort de ketting naar wens in door hem op maat te knippen (bij voorkeur met een tang, een schaar kan beschadigen). Om te voorkomen dat je ergens achter blijft hangen adviseren wij de ketting zo kort mogelijk te maken. Let wel op dat de ketting over hoofd en oren moet passen.


Kettingring (2+3+4)
Door de kettingring hangt de hanger mooier aan de ketting.
Je kunt de kettingring naar wens gebruiken of weglaten. Het monteren van de kettingring aan de hanger doe je met een tangetje: Haal de open ring door de hanger en buig hem voorzichtig dicht. Daarna kan de ketting door de ring gehaald worden.

Let bij het dichtbuigen goed op dat je je niet bezeerd (door bv. een dichtklappende tang). Vooral niet doorknijpen als de ring zo goed als dicht is en zeker niet veel kracht zetten. Bij twijfel kun je de ring beter niet monteren en de ketting direct door de hanger halen.


Vastmaken (5+6+7)
Na het inkorten haal je de ketting direct door de hanger of je gebruikt de kettingring. Je maakt de ketting definitief vast door het laatste "bolletje" in het slotdeel te leggen en daarna goed aan te trekken. Let op: Niet rukken, maar geleidelijk kracht opbouwen. (hier is flink wat kracht voor nodig, maar de ketting is sterk genoeg en zal niet breken).