ProductinformatieWaarschuwingen

Algemeen
Al onze producten zijn bij juist en oordeelkundig gebruik veilig.
Gebruik het product uitsluitend waar het voor bedoeld is.
Onze producten zijn geen speelgoed en in principe niet geschikt voor jonge(re) kinderen.

Veiligheid
Naamhangers en identificatie plaatjes zijn voorzien van een metalen bolletjesketting (in kleur gelakt of RVS). Sierraden en kettingen kunnen letsel en/of verstikking veroorzaken als men bv. ergens achter blijft hangen.

Sierraden en kettingen worden afgeraden voor gebruik bij kleine(re) kinderen. Zorg er voor dat de ketting niet langer is dan strikt noodzakelijk (moet over het hoofd kunnen). Lange kettingen blijven makkelijker ergens achter hangen. Je kunt onze kettingen zelf inkorten.

Allergie
Naamhangers en identificatie plaatjes zijn gemaakt van aluminium (geanodiseerd). Erg weinig mensen blijken hiervoor allergisch. Maar als je het wel bent dan is dit product niet geschikt voor je.

Kettingen van gelakt metaal bevatten verfstoffen en kunnen nikkel bevatten. Als je hiervoor allergisch bent dan is dit product niet geschikt voor je. Als (gratis) alternatief kun je kiezen voor een RVS ketting.

Kettingen van RVS (roest-vast-staal) geven zelden een allergische reactie. Maar ook hier geldt als je hiervoor allergisch bent dan is dit product niet geschikt voor je.

De kettingringen welke los bij de Naamhangers en identificatie plaatjes geleverd worden kunnen nikkel bevatten. Als je hiervoor allergisch bent dan raden wij je aan het ringetje niet te gebruiken/monteren. Ook zonder ringetje kun je het product probleemloos gebruiken.

De beschermrand om identificatie plaatjes is van synthetisch rubber. Als je hiervoor allergisch bent dan raden wij je aan de beschermrand te verwijderen. Ook zonder beschermrand kun je het product probleemloos gebruiken.


Pennen & Pensets

Materiaal
De pennen bestaan uit een metalen of houten basis (buitenhuls), aangevuld met metalen en kunststof onderdelen.
Pennen met een metalen basis zijn afgewerkt met een duurzame laklaag of geanodiseerd.
Pennen met een houten basis zijn gemaakt van blank hout zonder afwerklaag.

Pen met draaimechanisme
Hier wordt de schrijfstift naar binnen en buiten "gedraaid" door het bovenste deel van de pen te verdraaien ten opzichte van het onderste deel. Deze pen heeft meestal een rechte metalen vulling van het "cross" type.

Pen met drukmechanisme
Hier wordt de schrijfstift naar binnen en buiten "gedrukt" door middel van de drukknop achter op de pen. De pen heeft meestal een zogenaamde jumbo vulling in kunststof of metaal van het "parker" type.

Vulpotlood
Hier wordt de potloodstift naar buiten gedrukt door middel van de drukknop achter op de pen. De stift kan eventueel naar binnen gedrukt worden door de drukknop achter op de pen ingedrukt te houden en voorzichtig de potloodstift terug te duwen (door bv. de pen zacht op een oppervlak te drukken). Een vulpotlood bevat bij levering één vulstift.

Schrijfkleur
De schrijfkleur is per artikel aangegeven. De meeste pennen in ons assortiment zijn blauw schrijvend, maar enkele zijn zwart schrijvend.


Naamhangers, Identificatie plaatjes en overige hangers

Materiaal
Topkwaliteit geanodiseerd lichtgewicht aluminium. Bij anodiseren wordt de natuurlijke beschermlaag van aluminium geactiveerd en gekleurd. Dit geeft een frisse en unieke kleurglans (en is veel duurzamer dan lakken). Onze hangers en plaatjes worden per stuk handmatig geanodiseerd waardoor ook de zijkanten gekleurd zijn een en volle kleur ontstaat.

Ketting
De meegeleverde metalen bolletjes ketting is meestal in kleur uitgevoerd. De metalen bolletjes zijn in kleur gelakt. Je kunt altijd gratis kiezen voor een RVS ketting. Dit is verstandig bij allergie of een gevoelige huid. Of gewoon omdat je dit mooier vindt. Wij leveren standaard een lange 76 cm ketting. Je kunt deze zelf naar wens inkorten.

Kettingring
De meeste hangers met ketting wordt geleverd met een metalen kettingringetje (los meegeleverd). Hierdoor hangt het plaatje mooier aan de ketting.

Beschermrand identificatie plaatje
Wij voorzien onze identificatie plaatjes standaard van een rubber beschermrand (een zg. "silencer"). Dit ziet er leuk uit en voorkomt beschadiging van het plaatje. Oorspronkelijk zijn deze beschermranden bedoeld om bij meerdere plaatjes aan één ketting het rinkelen van de plaatjes te dempen.


Penningen voor hond en kat

Materiaal
Topkwaliteit geanodiseerd lichtgewicht aluminium. Bij anodiseren wordt de natuurlijke beschermlaag van aluminium geactiveerd en gekleurd. Dit geeft een frisse en unieke kleurglans (en is veel duurzamer dan lakken). Onze penningen worden per stuk handmatig geanodiseerd waardoor ook de zijkanten gekleurd zijn en een volle kleur ontstaat.

Splitring
Elke penning wordt geleverd met een voorgemonteerde splitring.


Gifts & More

Materiaal
Tenzij anders aangegeven is het basismateriaal geanodiseerd aluminium. Bij anodiseren wordt de natuurlijke beschermlaag van aluminium geactiveerd en gekleurd. Dit geeft een frisse en unieke kleurglans (en is veel duurzamer dan lakken).